WijzijnBROER! zet jongeren via social media op het juiste pad

WijzijnBROER! helpt jongeren in de omgeving van Alkmaar die last hebben van gedragsproblemen, verslavingen en psychische problemen. De jongeren worden onderdeel van een familie die samen opzoek gaan het antwoord op hun persoonlijke hulpvraag. We konden eerlijk gezegd niet wachten om voor zo’n gave organisatie aan de slag te gaan!

Wat we hebben gedaan
Voor WijzijnBROER! verzorgen wij doorlopend verschillende social media campagnes rondom verschillende hulpvragen. Om de jeugd (en ouders) aan te spreken hebben wij herstelde jongeren geïnterviewd. Deze persoonlijke verhalen zijn het belangrijkste component van de campagnes, omdat ze vaak zorgen voor herkenning bij de doelgroep. Daarnaast hebben wij landingspagina’s gemaakt rondom de verschillende hulpvragen inclusief zelftests voor een eerste snelle indicatie.

De resultaten
Inmiddels zagen al ruim 150.000 mensen in de regio van Alkmaar WijzijnBROER! meer dan 4x voorbijkomen in hun Nieuwsfeed en in Stories op Facebook en Instagram. De interviews met cliënten zijn al ruim 58.000x langer dan 15 seconden bekeken en we genereerden ruim 4.000 bezoekers naar de nieuwe landingspagina’s waarvan zo’n 600 mensen ook een zelftest deden.

Wij zijn BROER heeft mijn leven veranderd

Wanneer spreken we van een depressie?

‘Wij zijn BROER heeft mijn leven veranderd’.
Dit is het persoonlijke verhaal van Raymon (20 jaar) die herstelde van een depressie.

Geplaatst door WijzijnBROER! op 24 april 2020