Social Media training bij PLUS

Een social media training op maat bij de winkel aan huis

#successtories

Resultaten

In het eerste jaar organiseerden we 5 incompany en 7 centrale trainingen.

Social media training voor de winkels van PLUS

Het verhaal

Vanuit PLUS is er een visie opgesteld. Deze staat in het teken van het ondersteunen van de ondernemers, supermarktmanagers en winkelpersoneel rondom het opzetten van een social media strategie voor de winkel en het genereren van content hiervoor. PLUS vroeg Geheim van de Smith om een passende training op te zetten.

De uitdaging

Social media marketing trainingen op locatie verzorgen om de winkels uit de PLUS coöperatie op te leiden in het opzetten en uitvoeren van hun eigen social media marketing.

Training in social media marketing op maat

De oplossing

Op basis van de wensen van de PLUS hebben we een social media training op maat gemaakt. Vaak wilden winkels wel aandacht steken in hun social media strategie, maar was niet inzichtelijk hoe dit bijdroeg aan de commerciele doelen. Door deze doelen juist als uitgangspunt te nemen bij het uitwerken van de social media doelstellingen en KPI's, werd het belang van de social media activiteiten voor iedereeen helder. En de impact meetbaar. 

Social media gebeurt in de retail wereld op de werkvloer vanaf de telefoon. Daarom was PLUS ook op zoek naar een methode die het winkelpersoneel in staat stelt om snel berichten te publiceren. Door middel van templates in Canva en efficiënt gebruik van de Meta Business Suite app, wisten we een workflow te creëren die voor iedereen op de werkvloer te gebruiken is. Op die manier kunnen de supermarktmanagers ook taken uitbesteden aan het winkelpersoneel en kan het hele team bijdragen aan de social media strategie.

De reacties vanuit het winkelpersoneel van de PLUS waren erg lovend. Wij zien de winkels graag bezig op social media na het volgen van de trainingen! We zagen zelfs al een viral filmpje voorbij komen op Dumpert van een vestiging die bij ons de training heeft gevolgd.

Gebruikte tools

De volgende tools en technieken stonden centraal bij het succes van PLUS.

Meta Business Suite app

Aan de hand van de Meta Business Suite app nemen we kandidaten mee in het plannen en monitoren van content, evenals het plaatsen van advertenties.

Canva app

Met behulp van content templates in Canva konden we een way-of-work creëren die te hanteren was vanaf de winkelvloer, waarbij de huisstijl consistent naar voren komt in alle content.

Bekijk meer succes stories op het gebied van

LinkedIn adverti
  • Beschermd: Training Meta Advertising bij Frankwatching Academy

    Training
  • Donkere dagen offensief op Facebook

    Awareness, gepubliceerd, Meta advertising, Social strategy, Training
  • Social advertising voor Christine le Duc

    eCommerce, gepubliceerd, Meta advertising, Social strategy, Training