In een tijd waarin onze aandachtsspanne korter lijkt dan ooit tevoren en onze duimen onvermoeibaar door onze sociale mediastromen scrollen, is er één medium dat zich als de onbetwiste koning van social media heeft gevestigd: video. Van het schudden van onze heupen op TikTok tot het delen van vluchtige momenten op Instagram Stories en Reels, video heeft een ongekende aantrekkingskracht op ons moderne publiek. Maar wat maakt video zo krachtig? wij geven je 8 tips voor het maken van advertentievideo’s op sociale media.

Video heeft het vermogen om te hypnotiseren. Het is de perfecte mix van beweging, geluid en emotie, verpakt in een meeslepende ervaring die ons vastgrijpt en weigert los te laten. Video stelt merken in staat om een diepgaande relatie aan te gaan met hun publiek, om verhalen te vertellen die resoneren en emoties te wekken die blijven hangen. Het is een krachtig instrument waarmee we niet alleen onze boodschap kunnen overbrengen, maar ook onze waarden kunnen uitdragen en onze identiteit kunnen omarmen.

Maar hoe zorg jij dan dat jouw video de aandacht pakt?
Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van advertentievideo’s die opvallen en de aandacht van je doelgroep vasthouden:

1. Houd het kort en krachtig

Kortere video’s presteren over het algemeen beter op sociale media. Probeer je boodschap te verpakken in een video van 30 seconden of minder om de aandacht van je kijkers vast te houden. Meta geeft zelf aan dat de meeste gebruikers een video gemiddeld 6 seconden bekijken. Zorg ervoor dat jouw boodschap terugkomt in deze 6 seconden.

2. Trek de aandacht vanaf het begin

De eerste drie seconden van je video zijn cruciaal. Gebruik pakkende beelden, opvallende kleuren of een intrigerende vraag om de kijker meteen te boeien.
Ook proberen wij altijd in de eerste drie seconden het beeldmerk terug te laten komen van de klant. Zo zorg je direct voor (h)erkenning.

3. Voeg ondertiteling toe

Aangezien 85% van de mensen sociale media-video’s zonder geluid bekijken, is het toevoegen van ondertiteling een must. Zo zorg je ervoor dat je boodschap toch wordt overgebracht, zelfs als het geluid uit staat.

4. Vertel een verhaal

Mensen houden van verhalen. Probeer je boodschap te verpakken in een verhaal dat emotionele betrokkenheid creëert bij je kijkers. Een goed verhaal kan een krachtig middel zijn om je merk te promoten.

5. Gebruik hoogwaardige visuals

Zorg ervoor dat je video er professioneel uitziet met hoogwaardige beelden en visuals die passen bij je merk. Een visueel aantrekkelijke video kan de betrokkenheid van je doelgroep vergroten. Dit kan ook worden toegepast in een user-generated video, maar zorg er wel voor dat de beelden scherp zijn. Zodra de video van slechte kwaliteit is, zal dit een negatief effect hebben op de positie in de Meta-veiling.

6. Voeg een duidelijke CTA toe

Een duidelijke Call-to-Action (CTA) is essentieel om je kijkers aan te zetten tot actie. Of het nu gaat om het bezoeken van een website, het downloaden van een app of het volgen van je pagina, maak het gemakkelijk voor kijkers om te weten wat ze moeten doen.

7. Test en optimaliseer

Experimenteer met verschillende versies van je advertentievideo en analyseer de resultaten. Door te testen kun je ontdekken welke elementen het beste werken voor je doelgroep en deze optimaliseren voor betere prestaties. Gebruik hier desnoods een A/B-test voor om een ‘wetenschappelijke’ conclusie te trekken.

8. Houd rekening met het platform

Begrijp de specificaties en richtlijnen van het platform waarop je advertentie wordt weergegeven. Voor Meta kunnen bijvoorbeeld verschillende aspectverhoudingen en formaten vereist zijn voor advertentievideo’s op verschillende plaatsen, zoals in de feed of in Stories. Houd vooral rekening met de ‘veiligheids zone’ in de 9:16 formaat video’s. In deze zone wordt tekst, een profiel icoon of reactie icoontjes weergeven. Zie hieronder een overzicht van de specs die gelden voor de 9:16 plaatsingen van Facebook en Instagram.

 Visual met afmetingen en aspect ratio voor Facebook Story, Instagram Story en Instagram Reels. Inclusief veiligheidszones, veiligheidsmarges en pixelafmetingen voor optimale weergave op sociale media. Visual with dimensions and aspect ratio for Facebook Story, Instagram Story, and Instagram Reels. Includes safety zones, safety margins, and pixel dimensions for optimal display on social media.

Door deze tips te volgen en je advertentievideo’s continu te verbeteren, kun je de effectiviteit van je marketingcampagnes vergroten en je doelgroep beter bereiken op sociale media.
Wil je meer weten over hoe Geheim van de Smith je kan helpen bij het maken van impactvolle advertentievideo’s? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw merk kunnen laten schitteren op sociale media!