Social recruitment voor HagaZiekenhuis

Sollicitantent en leads werven via Facebook, Instagram en LinkedIn

#succesverhalen

Resultaten

De volgende resultaten voor HagaZiekenhuis werden tot dusver behaald.

Recruitment via Facebook, Instagram & LinkedIn

Het verhaal

Het HagaZiekenhuis, een toonaangevende zorginstelling in Den Haag en Zoetermeer, staat bekend om zijn uitstekende patiëntenzorg en innovatieve medische behandelingen. Met een breed scala aan specialismen, van cardiologie tot kindergeneeskunde, zet het HagaZiekenhuis zich in voor topzorg voor elke patiënt.

Begin 2023 mochten wij een training verzorgen aan de recruitment afdeling over social advertising. Vrijwel direct daarna werden wij gevraagd om verschillende social advertising campagnes te verzorgen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

De uitdaging

Geschikte sollicitaten en aanmeldingen werven via social media voor de openstaande vacatures en de carrière avonden.

 • Door onze samenwerking met Geheim van de Smith hadden wij in 2023 veel aanmeldingen voor onze carrière avond, uiteraard werken we dus ook weer samen voor de avond van 2024.
  Kim Hofman HagaZiekenhuis
  Kim Hofman - Recruiter @ HagaZiekenhuis

Crossmediale social recruitment campagnes

De aanpak

Voor het HagaZiekenhuis hebben wij een dynamische aanpak gehanteerd om de vacatures en carriere avonden onder de aandacht te brengen. Deze strategie focuste zich op het uitrollen van verschillende online advertentiecampagnes voor op sociale media platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.

 1. Inzet van native lead ads
  Omdat HagaZiekenhuis geen Meta Pixel op de website heeft vanwege privacyredenen hebben we ervoor gekozen om Meta & LinkedIn Leads Ads in te zetten. Op deze manier konden we alsnog optimaliseren voor conversie. Deze ads zijn direct in de nieuwsfeed geïntegreerd en bieden de mogelijkheid voor potentiële kandidaten om eenvoudig en snel hun interesse te tonen zonder het platform te verlaten. Dit verlaagt de drempel om te reageren aanzienlijk, wat leidt tot een hogere respons.
 2. Marketing automation
  Bij het genereren van leads is het cruciaal om deze snel op te volgen. Door marketing automation tools in te zetten konden leads automatisch worden doorgestuurd naar de recruitment afdeling van het HagaZiekenhuis. Dit zorgt voor een snellere opvolging, wat essentieel is in het snel en effectief verwerken van sollicitaties.
 3. A/B testing van creatives
  Om de effectiviteit van onze campagnes continu te verbeteren, hebben we A/B testing ingezet. Hierdoor konden we verschillende elementen van onze advertenties testen, zoals afbeeldingen, video's, koppen en call-to-actions. Deze data-gedreven benadering stelt ons in staat om onze creatives te optimaliseren en zo de meest aansprekende en effectieve content te gebruiken.

Deze gecombineerde aanpak heeft ervoor gezorgd dat het HagaZiekenhuis succesvol nieuwe talenten kon aantrekken voor hun diverse functies binnen de zorg. Elk element van onze strategie was erop gericht om de zichtbaarheid te vergroten, interactie te stimuleren en uiteindelijk de beste kandidaten te werven voor het HagaZiekenhuis.

Gebruikte tools

De volgende tools en technieken stonden centraal bij het succes van Haga Ziekenhuis.

Meta & LinkedIn Leads Ads

Omdat HagaZiekenhuis geen Meta Pixel op de website heeft (privacyredenen) hebben we ervoor gekozen om Meta & LinkedIn Leads Ads in te zetten.

A/B testing

Door slimme A/B-testen toe te passen op advertentie visuals, copy en call-to-actions, hebben we de kosten per conversie weten te verlagen.

Zapier

Met behulp van marketing automation platform Zapier konden we leads uit Meta & LinkedIn direct downloaden en doorsturen naar de recruitment afdeling.

Bekijk meer succesverhalen op het gebied van

Facebook advertisi
 • Case report Voetbal International

  Content creatie, gepubliceerd, Lead generatie, Meta advertising, Social strategy
 • Social advertising WijzijnBROER!

  gepubliceerd, Google advertising, Lead generatie, Meta advertising
 • Social leadgeneratie voor Oot.nl

  Content creatie, gepubliceerd, Lead generatie, Meta advertising
 • Appeltjes van Oranje (Oranjefonds)

  gepubliceerd, Lead generatie, Meta advertising
 • Social leadgeneratie voor EPI Group

  gepubliceerd, Lead generatie, Meta advertising