Digital advertising voor JOARZ

Een stijging in het rendement op online sales voor beddengoed.

#succesverhalen

Resultaten

In de eerste drie maanden verbeterden we alle resultaten voor JOARZ!

Luxe beddengoed, maar dan betaalbaar online verkopen

Het verhaal

JOARZ is een premium beddengoed merk dat luxe beddengoed betaalbaar in de markt wil zetten. Het bedrijf is opgericht door Jorien, wiens oma een stoffenwinkel bezat. Na een tripje naar New York en het ervaren van luxe beddengoed besloot ze nooit meer anders te willen. Ze ging op zoek naar stoffenleveranciers en richtte het merk JOARZ op.

In de opstartfase van het bedrijf was JOARZ al eens klant bij Geheim van de Smith. Na de lancering besloten ze hun marketing zelf op te pakken, maar kwamen hierin na 2 jaar in zwaar weer te zitten. Toen besloten ze terug te komen bij Geheim van de Smith voor het opnieuw rendabel maken van hun online campagnes. In eerste instantie was dit enkel voor hun social campagnes, maar na succes in het eerste jaar hebben zij ook hun Google campagnes uitbesteed aan Geheim van de Smith.

De uitdaging

De online paid strategie zo neerzetten dat deze weer rendabel wordt voor JOARZ.

 • “Door de samenwerking met Geheim van de Smith heeft ons merk Joarz grote stappen gemaakt. Hun expertise op het gebied van online marketing heeft ons merk naar nieuwe hoogten gebracht. Door slim gebruik te maken van Social Media en Google Ads en dit te zien als gezamenlijk kanaal hebben ze een naadloze synergie gecreëerd die onze zichtbaarheid en merkwaarde aanzienlijk heeft vergroot.”
  Bas Zwiers
  E-commercemanager

Een nauwe samenwerking zorgt voor mooie resultaten

De oplossing

In de gesprekken werd al snel duidelijk dat JOARZ de doelgroep uit het zicht was verloren. Er was voldoende mediabudget, maar de campagnes converteerden niet. Er was dus tijd voor een nieuwe aanpak.

We zijn van start gegaan met een 'clean-sheet approach'. Na het opnieuw opzetten van de campagnestructuur zijn we begonnen met A/B tests voor het vinden van de juiste doelgroepen op Facebook en Instagram. Na een paar maanden testen wisten we een mix te vinden die werkt.

Ook in de advertenties ontbrak een duidelijke structuur. Door te testen met verschillende hooks en advertentieformats wisten we de juiste combinatie van creatives en plaatsingen te vinden. Vervolgens hielden we de combinatie up-to-date middels maandelijkse calls met creatieve input op de advertenties en creatives.

Na het succes op Meta zijn ook de Google campagnes in het beheer van Geheim van de Smith geraakt. De opdracht hierbij was de structuur in het account opnieuw definiëren, om ook de Google ads te laten stijgen in rendement. In de eerste drie maanden genereerden we een stijging in de gem. ROAS van 16,7%.

Gebruikte tools

De volgende tools en technieken stonden centraal bij het succes van JOARZ.

Facebook Pixel

Met behulp van een goede integratie van de Facebook Pixel konden we nauwkeuriger meten en campagnes slimmer optimaliseren.

Facebook Conversions API

Om de klantreis beter in kaart te brengen maakten we gebruik van Facebook Toeschrijving. Hiermee werden ook cross-device & multi-touch conversiepaden inzichtelijk.

Dynamic Ads

Door Dynamic Ads laten wij alleen de artikelen zien die interessant zijn voor de doelgroep.

Bekijk meer succesverhalen op het gebied van

Facebook advertisi
 • Social advertising Paulie Pocket

  eCommerce, gepubliceerd, Meta advertising, Pinterest advertising
 • Social advertising Cinderella

  eCommerce, gepubliceerd, Google advertising, Meta advertising
 • Facebook advertising en lead generatie voor JUIZS

  Content creatie, eCommerce, gepubliceerd, Meta advertising
 • Social advertising Uma Nomad

  eCommerce, gepubliceerd, Google advertising, Meta advertising
 • Social advertising Modulari

  eCommerce, Pinterest advertising
 • Sanoma Share A Perfect Day

  eCommerce, gepubliceerd, Meta advertising